Coaching voor hond en kind

Zoals jullie inmiddels wel begrepen hebben zijn honden een belangrijk onderdeel van ons leven. Daar hoef ik verder niets meer over te vertellen.

Het omgaan met mensen is hierbij een belangrijk onderdeel.
Zowel in ons privé leven met de kinderen, kleinkinderen en de familie.
Maar ook beroepsmatig: Paul is zijn hele leven verpleegkundige geweest met daarin een groot deel op de hartbewaking ( nu gepensioneerd )
Ikzelf ben nog steeds werkzaam in mijn eigen praktijk als Voetreflextherapeut.

Hobbymatig; Paul is cursus coördinator en bestuurslid bij de hondenvereniging Walcheren in Vlissingen en zelf ben ik daar instructeur.

Wat mijn interesse ook heeft is de combinatie honden en kinderen.


                

De meeste kinderen zijn gek op honden en wij als ouders willen heel graag dat de hond een volwaardig lid is van het gezin. Maar daar denkt de hond
soms anders over en hij verovert dan een plaatsje in het gezin die hij niet zou mogen hebben. Hij kan dan het speelgoed van de kinderen afpakken of hij bijt
in de handen en/of de kleding. Soms springt hij ze helemaal omver of wil gewoonweg niet stil zijn wanneer de kinderen aan het voetballen zijn
want hij MOET ook mee doen. Dit kunnen momenten zijn waarin je graag wat hulp zou willen van een deskundige.

Ook kan het zo zijn dat de hond al eerder in het gezin is en dat er daarna een baby op komst is.
Er zullen hoe dan ook tóch andere regels gaan gelden.
Waarschijnlijk regels waar je nu nog niet aan denkt maar die wel belangrijk zijn om hier al ruim van te voren aan te denken en te veranderen en niet pas wanneer de kleine er is.    Ik ben begonnen met een opleiding bij “Dierbare Ontmoetingen” van Cindy en Yvonne.
Dit is een hele brede opleiding met aandacht op allerlei gebied wat betreft honden en kinderen.
Het is gericht op het vòòrkomen van bijtincidenten tussen hond & kind.

Mijn voorkeur binnen deze opleiding is het traject van aanstaande ouders die al één of meerdere honden in huis hebben.
We gaan dan kijken hoe zij op een verantwoorde manier van zwangerschap naar een eerste ontmoeting met de baby toe kunnen werken.

Dit kan ook zijn een aanstaande opa en oma die hun eerste kleinkind mogen verwelkomen en hoe zij hier heel bewust mee om kunnen gaan door hun hond hier goed op voor te bereiden.
Een heel mooi traject vind ik zelf waar je als aanstaande groot/ouders blij van wordt.

Er wordt, net als bij de bevalling, een script gemaakt die stap voor stap wordt doorgenomen zodat je wéét wat je moet doen ( en wat je moet laten )
tijdens de eerste ontmoeting tussen de baby en de hond(en).
Daarbij geeft het je ook de inzichten die belangrijk zijn voor de jaren daarna.

Mocht je nu meer willen weten of een afspraak willen maken voor een ( gratis ) screeningsgesprek neem dan contact op via de email of bel via
onderstaand telefoonnummer.
Je kunt ook op de link klikken hieronder dan kom je op mijn website.

Op de website staan ook filmpjes die een client heeft opgestuurd naar mij en die ik mag gebruiken om te laten zien hoe een eerste ontmoeting er ongeveer uit kan zien.