Howa

Honden vereniging Walcheren " HOWA "

Vanaf 2009, bij de komst van Delphine, hebben we les genomen bij de HOWA. De hondenvereniging van Walcheren.

Zowel Carina als ik zijn sinds een paar jaar als vrijwilliger verbonden aan de HOWA, Carina als instructeur en ik als cursus coordinator en bestuurslid.

Het terrein is gelegen naast de sporthal "de Baskenburg aan de President Rooseveltlaan 733a in Vlissingen.

Het terrein bestaat uit zes velden. Vijf velden zijn verhard dmv straatklinkers en één veld bestaat uit gras en dit laatste veld wordt gebruikt voor Flyball, behendigheid en de Howamix. De betegelde velden worden gebruikt voor de gehoorzaamheid: Puppy's - A - B - C - en de D cursus. Hieronder wat foto's van de A- beginner les en de Behendigheid.

                    

De Howamix is een combinatie van spel, behendigheid en gehoorzaamheid en je kunt pas mee doen na het behalen van het C- diploma of je moet twee maal C- examen gedaan hebben. Dat komt omdat de honden los op het veld mogen, dus ze moeten onder appèl staan.

Er worden veel activiteiten georganiseerd zoals: vóór en najaars wandeling, Bingo met thema, barbeque, kerststukjes maken, High tea,

                
Kerststukjes maken 2019

We zijn een hele actieve vereniging en er is voor een ieder wel wat bij.
Tot zo ver een indruk van de HOWA.

Corona tijd betekent: geen les, ook niet met je pup.
Daarom hebben wij een artikel over socialisatie geplaatst zodat je toch aan de slag kunt.
Met dank aan Antoinette Luders.
Dit artikel is te lezen onder het kopje TIPS.Kijk voor verdere informatie wbt cursussen en activiteiten op de website van de HOWA : www.hondenverenigingwalcheren.nl